Foto: Volonteri nose samcima obrok na kućni prag

HUMANOST Još jedan pozitivni projekt Udruženja „Zajedno za naš grad“

Mostar dobiva kuhinju za stare i bolesne samce

Autor: M. HODŽIĆ
13.07.2018 07:08
A
A
A


Zahvaljujući humanitarnim akcijama mostarskog Udruženja „Zajedno za naš grad“, stari, iznemogli i bolesni samci iz Mostara koji su prepušteni sami sebi tri godine zaredom na kućni prag su dobivali topli obrok.  

Udruženje je nedavno od Grada Mostara dobilo na korištenje prostorije na Luci (kod Muzičkog centra „Pavarotti“, op. a.), gdje planiraju gradnju i kuhinje u kojoj će spremati obroke za starije samce, ali i sve druge osobe koje su u stanju socijalne potrebe.

Zahvaljujući donacijama, radovi su započeli, napreduju punom parom, a kako ističe osnivač Udruženja Nermin Mehić, potrebno je oko 25.000 KM za renoviranje prostora i opremanje kuhinje. Iz Udruženja pozivaju sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu ovaj značajni projekt.

- Neće ovo biti kuhinja na principu da ljudi dolaze u nju i uzimaju hranu, nego će biti za one koji nisu u stanju da dođu. Mi ćemo ovdje kuhati, uposlit ćemo kuharicu, samohranu majku, a naši volonteri će nositi obroke samcima. Ove zime imali smo više od 30 samaca kojima smo nosili topli obrok na kućni prag. Izgradnjom kuhinje planiramo proširiti tu cifru, odnosno naše djelovanje i na ostale gradove u Hercegovini - navodi Mehić.

Kuhinja će, ističe, biti društveno koristan objekt za sve kojima je pomoć potrebna. Ovisno o donacija, za koje ne sumnjaju da će ih biti, planiraju pripremati i sendviče za školsku djecu iz socijalno ugroženih porodica, obroke za samohrane majke s više djece i sve one koji nisu u stanju zaraditi za obrok.

Broj žiroračuna 

Svi koji žele biti dio ove pozitivne priče mogu uplate izvršiti putem paypala: [email protected], na račun Udruženja kod Raiffasen bank:1610000130790058; Swift code :RZBABA2S; IBAN :BA39160000130790058 uz naznaku „Za kuhinju“. Mostarci su zahvalni Udruženju Pomozi.ba koje im daje velikodušnu podršku u svim akcijama.