POVODOM GODIŠNJICE

Tifa i Bunoza najavili sjajan koncert na platou ispod Starog mosta

Tifa i Bunoza: Danas na platou ispod Starog mosta

M.Sm.

22.7.2018

Na jednoj od najljepših scena na svijetu, platou ispod Starog mosta, večeras će biti održan koncert Mladena Vojičića Tife i Simfonijskog orkestra Mostar. 

Poklon je to Grada Mostara povodom 14. godišnjice obnove Starog mosta i upisa Mostara na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine.

- Također, ovim koncertom, uz podršku Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, obilježavamo i Evropsku godine kulturne baštine, a tokom dana su bile organizirane brojne umjentičke radionice za najmlađe Mostarce - kazala je na današnjoj pres-konferenciji Sanela Ćorić, u ime Službe za kulturu Grada Mostara.

Obećavši sjajnu atmosferu, Tifa je pozvao Mostarce da dođu na večerašnji koncert.

- Veliko mi je zadovoljstvo biti u Mostaru, u ovom egzotičnom ambijentu, i to na 14. godišnjicu obnove Starog mosta. Ja sam, inače, vezan za sve ovo, za pjesmu „Stari“, a imam i hercegovačkih korijena, jer, kao što znate, moj pokojni otac je iz Nevesinja - kazao je Tifa novinarima.

Istaknuo je da će na koncertu „biti ludo - sigurno“, jer, kako je pojasnio, brojne su pjesme iza njega.

- Mislim da će publika, zaista, uživati, a što se repertoara tiče, to će biti moj opus kroz „Bijelo dugme“, „Divlje jagode“, „Vatreni poljubac“, samostalnu karijeru - kazao je Tifa.

Dirigent Simfonijskog orkestra Mostar Damir Bunoza, također, je kazao da se raduje muzičkom ugođaju ispod Starog mosta.

- U posebnom ruhu izvodit ćemo pjesme „Bijelog dugmeta“, „Indexa“, Kemala Montena, Olivera Dragojevića i vjerujemo da će publika s nama zagrijanog grla dočekati Tifu, koji će, siguran sam, atmosferu dovesti do usijanja - najavio je Bunoza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.