HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

452. skokovi sa Starog mosta: Veliki broj turista stigao u Mostar

( M. Hodžić) Mostar

M .H.

29.7.2018

U Mostaru danas u 16 sati počinju tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Neretvu.

Za sada je, kako nam je potvrđeno iz Kluba skakača u vodu "Mostari", koji je organizator ove sportsko-turističke manifestacije, ljekarski pregled prošlo 25 skakača koji će se takmičiti u kategoriji skokova na glavu te 19 takmičara za kategoriju skokova na noge.     

Organizatori očekuju da će zajedno sa skakačima veteranima biti najmanje 50 učesnika iz BiH i čitave regije.


Sa Starog mosta, najljepše pozornice na svijetu, mladići će skokom u Neretvu dokazati svoju hrabrost i umijeće. Tradicija skokova je stara 452 godine. Povodom ove manifestacije veliki broj turista je pristigao u Mostar. Prema riječima naših reportera, vlada veliko interesiranje za ovaj svjetski događaj.

Obećavaju dobru zabavu, spektakl svjetskog kalibra te pozivaju sve da dođu danas pod Stari most, prate skokove i bodre svoje favorite.

Mostar je danas centar svijeta.

Za plato ispod Starog mosta naplaćuje se ulaz 10 KM ili 5 eura da bi posjetioci imali najljepši pogled na Stari most i učesnike ovogodišnjih skokova.

Podsjećamo, Lorens Listo pobjednik je prošlogodišnjih, 451. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u disciplini skokovi na glavu – lasta, dok je pobjedu u kategoriji skokovi na noge odnio Igor Kazić. 

Ukoliko bi Listo odbranio titulu, to bi mu bila 12. titula najbolje mostarske "laste". Njemu je jedinom pošlo za rukom približiti se rekordu mostarske laste Emiru Baliću, koji se titulom najboljeg skakača okitio čak 13 puta te u historiji skokova Mostara osvojio najviše titula.

(Video: M.Hodžić)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.