VLADA HNK Ideja branitelja

U Tomislavgradu otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Fena
10.08.2018 16:29

Foto: Fena

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu otkriven je danas na istoimenom trgu u Tomislavgradu. 

Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman rekao 1993. godine prilikom posjete Tomislavgradu: "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska."

U ime porodice Tuđman spomenik je otkrio Miroslav Tuđman, a u ime porodice poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HNK.

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovali su Ivić Pašalić, direktor Fondacije "Dr. Franjo Nevistić", izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi HNK Stipan Šarac i Petar Galić.

- Podizanjem ovog spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod - navodi se u saopćenju.

Otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata općine Tomislavgrad, Fondacija "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.

NA VRH