MOSTAR Desetogodišnjak najveći košarkaški talent

Halid Šipković ne zna promašiti koš, sanja Fenerbahče i NBA

Protekle sezone igrao je u dvije kategorije - Mini basket i Škola košarke, i u obje odnio titulu najboljeg strijelca

A. COKIĆ

Foto: Halid u sezoni postigao čak 1.023 poena


Najbolji ovogodišnji strijelac KK Lokomotiva Mostar je mladi Halid Šipković. Ima tek deset godina, a u sezoni je postigao čak 1.023 poena u 57 utakmica. 

- Halid je vanserijski talent, vjerovatno najtalentiraniji dječak otkako postoji Lokomotiva. Bez problema se nosi s dječacima starijim i po tri godine, a po utakmici daje 20 koševa - kaže njegov trener Amel Salčin.

Protekle sezone Halid je igrao u dvije kategorije - Mini basket i Škola košarke, i u obje je odnio titulu najboljeg strijelca.

  • Sa Salčinom: Trener veoma zadovoljan

    Sa Salčinom: Trener veoma zadovoljan


- Pet puta sedmično idem na trening i skoro nikad ga ne propuštam, jer je košarka moja velika ljubav. I kod kuće svaki slobodan trenutak iskoristim da vježbam – govori ovaj talentirani dječak.

Salčin je veoma zadovoljan, ali i sretan što ima priliku trenirati jednog ovako vrijednog dječaka koji, zahvaljujući svojoj inteligenciji, veoma brzo uči i prilagođava se situaciji na terenu.

- Plan kluba je da se u njega ulaže što više, jer vjerujemo da može mnogo postići. Pred njim je sigurno blistava budućnost – poručio je Salčin.

Halid je za kraj sramežljivo poručio da mu je san da jednog dana zaigra za turski klub Fenerbahče, a volio bi se okušati i u NBA ligi.

S loptom i na spavanje

Velika podrška Halidu su njegovi roditelji, posebno majka Amela.

- Da bi bio uspješan u nečemu, onda to moraš jako voljeti i truditi se, a svi koji poznaju Halida, znaju koliko on voli košarku. Kod njega je lopta stalno u rukama, čak je nosi i kada ide na spavanje - kaže Amela.

NA VRH

Podijeli članak na