KONJIC Projekt PRO Budućnost

Završen susret "Platforma za mirovne inicijative"

Identificirani ključni problemi koji sprečavaju napredak zemlje u svim segmentima, društva te određeni prvi koraci na putu ka ciljevima platforme za mir

Z.K.
19.09.2018 17:37

Učesnici susreta „Platforma za mirovne inicijative“

Foto: Z.Karić

U Konjicu je završen susret „Platforma za mirovne inicijative“, koji je okupio 30-ak mladih, mirovnih aktivista i aktivistica te članica i članova radnih grupa projekta PRO Budućnost.

Oni su razgovarali o „Platformi za mir“ te osmislili i razvili ideje koje će podržati njenu realizaciju na lokalnom i drugim nivoima.

Kao jedna od aktivnosti skupa, predstavnici radnih grupa, aktivisti i mirovanjaci, organizirani u tri grupe, razvijali su akcioni plan. Identificirani su ključni problemi koji sprečavaju napredak zemlje u svim segmentima, društva te određeni prvi koraci na putu ka ciljevima platforme za mir.

Kroz tri dana, od 14. do 16. septembra učesnici su imali priliku razmijeniti iskustva na polju izgradnje mira u svojim lokalnim zajednicama i šire, zajednički i prema potrebama svoje zajednice predložiti aktivnosti za koje vjeruju da bi u potpunosti doprinijele da se „Platforma za mir“ iskoristi za dobrobit naroda i građana BiH u svom punom potencijalu.

NA VRH