SVEČANOST

Čović položio kamen temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

FENA

Fena

24.9.2018

Kamen temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečano je položen u ponedjeljak u krugu Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na Bijelom brijegu. 

Kamen temeljac položili su član Predsjedništva BiH Dragan Čović, dekanesa Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić, rektor Mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i direktor SKB-a Mostar Ante Kvesić.

- Današnja svečanost polaganja kamena temeljca je veliki i jedan od značajnih događaja u kratkoj, ali izuzetno uspješnoj historiji Farmaceutskog fakulteta. Presretni smo jer danas ne samo da postavljamo temelj za zgradu, mi postavljamo i temelj za bolju budućnost, napredak, nadu za brojne buduće generacije kao i temelje farmaceutske nauke na ovim područjima - kazala je tom prigodom dekanesa Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić.

Podsjetila je kako je Farmaceutski fakultet u Mostaru osnovan 2011. godine te kako je do sada izveo tri generacije magistara farmacije koji su se nakon studija uspješno zaposlili.

- Iako smo najmlađa sastavnica Sveučilišta u Mostaru, bez vlastitih prostora nastojali smo osigurati uvjete koji zadovoljavaju sve kriterije sistema visokog obrazovanja te smo postali prepoznatljiva visokoškolska ustanova - kazala je dekanesa Tomić te zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli i koji će i dalje pomagati Farmaceutski fakultet.

Rektor Mostarskog sveučilišta Tomić kazao je kako činom polaganja kamena temeljca Sveučilište u Mostaru ulazi u drugu fazu, fazu izgradnje infrastrukture.

- Neka i ovaj današnji čin bude poticaj Sveučilištu da svakim danom bude bolje, ne samo u infrastrukturnom smislu nego i nastavnom i svim onim segmentima koje smo definirali u našoj strategiji - kazao je u svom obraćanju rektor Tomić.

Direktor SKB-a Mostar Ante Kvesić istaknuo je kako će izgradnjom zgrade Farmaceutskog fakulteta biti zaokružen projekt članica biomedicine SKB-a Mostar koje, uz Farmaceutski fakultet, čine Medicinski i Fakultet zdravstvenih studija.

- Za gotovo godinu ovdje ćemo imati zgradu u kojoj će naši studenti učiti i sve vas pozivam da dođete na otvaranje - kazao je Kvesić.

Čestitavši i zahvalivši svima koji su učestvovali u projektu izgradnje zgrade Farmaceutskog fakulteta, član Predsjedništva BiH Dragan Čović u svom je obraćanju naglasio kako se od danas kreće u veliki projekt transformiranja odnosa na Sveučilištu i uopće kada je u pitanju zdravstvo i SKB Mostar.

- Naše sveučilište i naša bolnica osnova su našega razvoja, a biomedicina je posebno mjesto bez kojeg bolnica ne bi mogla funkcionirati - kazao je Čović, obećavši daljnju pomoć kada je u pitanju razvoj Farmaceutskog fakulteta.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su brojni predstavnici političkog, društvenog, ekonomskog i vjerskog života, među kojima federalna ministrica finansija Ljerka Milićević, predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.