IZBORI 2018.

Vrtić: Oni koji vam uništavaju mladost 7. oktobra otići će u političku historiju

Moji najbliži saradnici u politici su mladi, pametni, obrazovani, vizijom od Boga nagrađeni, oni su moj tim, poručio je kandidat SBB-a na sinoćnjem skupu

S. Saletović

Pres-centar SBB-a

25.9.2018

Na sinoćnjem predizbornom skupu Saveza za bolju budućnost BiH u Konjicu prisutnima se obratio i Nermin Vrtić, predsjednik OO SBB-a Konjic i kandidat za Skupštinu HNK. On je mladima u našoj državi uputio vrlo emotivnu poruku.

- Ljudi koji me poznaju izvan politike znaju da sam po završetku srednje škole uzeo pušku i pridružio se Armiji RBiH kao pripadnik diverzantske jedinice. Znaju da sam najbolje mladalačke godine proveo na linijama širom Bosne i Hercegovine. Bilo je momenata poslije rata kada sam htio otići iz ove države, ali sam odustajao. Vjerovao sam da može biti bolje. Vjerovao sam u Boga, vjerovao sam u državu Bosnu i Hercegovinu, vjerovao sam u naš narod i našu mladost. Vjerovao sam da ćemo kad-tad napraviti bolju budućnost. Bilo je teško. Nadati se, sanjati, čekati…, ali se nisam predavao.

Zašto vam ovo govorim?

Iz razloga što sam svoje životno iskustvo unio u politiku i što danas razumijem kako je biti radničko dijete - kad imaš samo jedne patike i kad moliš Boga da ih ne podereš igrajući lopte u njima. Znam šta znači kad te život ne mazi, pa umjesto na studiju, završiš u bunkeru ispod Kiser, Ljubine, Treskavice... Znam kako je zaraditi dnevnicu.

Suosjećam s čovjekom koji me sretne na ulici i kaže da nema za lijekova... Kad sretnem saborca iz rova koji je krenuo na proteste jer nema šta da jede. Suosjećam s hiljadu i jednim čovjekom prema kojem je ova država maćeha, a ne majka!

Ovu poruku upućujem prvenstveno mladim ljudima – ne smijete odustati i morate se boriti! Nemojte se sklanjati, morate istrajati! Ako u sebi nosite ideju bolje Bosne i Hercegovine, molim vas da ne odlazite. Izdržite još malo.

Politika koja je uništila moju mladost i koja sada uništava vašu 7. oktobra će biti poslata u političku historiju.

Pridružite nam se. SBB nudi šansu mladima. Moji najbliži saradnici u politici su mladi, pametni, obrazovani, vizijom od Boga nagrađeni... Oni su moj tim. Njima se daje šansa. Oni su najveće bogatstvo SBB-a i ove države – govorio je Vrtić u prepunoj sali Narodnog univerziteta Konjic.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.