MOSTAR

U "Aluminiju" uspjeli odgoditi isključenje struje za naredna 24 sata

S radnicima su bili i čelnici Uprave, koji su im prenijeli informaciju o tome da su, zapravo, uspjeli "kupiti" još jedan dan

S protesta na Čulama iznad Mostara

M. Sm.

14.10.2018

U mostarskom "Aluminiju" uspjeli su odgoditi isključenje s naponske mreže u naredna 24 sata.

Rečeno je to danas ispred trafostanice na Čulama iznad Mostra, gdje se u podne stotinjak radnika ovog mostarskog preduzeća okupilo kako bi na simboličan način spriječili isključenje struje "Aluminiju".

S radnicima su bili i čelnici Uprave "Aluminija", koji su im prenijeli informaciju o tome da su, zapravo, uspjeli "kupiti" još jedan dan.

Prethodno, to je novinarima obznanio v. d. direktora Uprave Dražen Pandža.

- Situacija je takva da smo uspjeli nekim vlastitim sredstvima riješiti struju za ponedjeljak. Što se tiče utorka i ostatka sedmice, to pokušavamo riješiti tako da se firma sama snađe. Imali smo kontakte s Vladom FBiH. U ovom momentu direktan kontakt imali smo s dopremijerkom Jelkom Milićević, koja se uključila, a premijer i resorni ministar se nalaze na službenom putu. Situacija je i dalje kritična, nama stoji blokada i skidanje od NOS-a. Još pokušavamo iznaći rješenje. Kupili smo jedan dan, ali bez direktnog uključenja nadležnih organa, situacija se neće riješiti – reka je Pandža.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata "Aluminija" istaknuo je da su radnici u velikom strahu za svoja radna mjesta.

- Nećemo dozvoliti da se tvornica ugasi, ovo je samo prva stanica gdje smo se pojavili, druga stanica je Sarajevo, ako se nešto u međuvremenu ne riješi - poručio je Biokšić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.