MOSTAR

Grad planira za usluge restorana i hotela potrošiti 50.000 KM

U specifikaciji za restoranske usluge navedeni prostor s garderobom i foaje s barom

Gradska vijećnica: Budžet za hotel skromniji

M. SMAJKIĆ

28.10.2018

Grad Mostar će do kraja ove i u narednoj godini na restoranske usluge i hotelski smještaj potrošiti 50.000 maraka.

Švedski sto

Vidljivo je to iz dva javna poziva za dostavljanje ponuda, a prema navedenoj specifikaciji, za restoranske usluge i posluživanje hrane iz gradske kase je predviđen utrošak od 30.000 KM.

Tako ponuda za restoranske usluga mora sadržavati posluživanje hrane i pića u klimatiziranim objektima, koji nude i domaća i međunarodna jela. Također, ponudom se traži i pružanje usluge na bazi švedskog stola i to za najmanje 50 osoba, a traže se i odvojene prostorije za pušače i nepušače.

- Osim salu za ručavanje, objekt treba raspolagati ulaznim prostorom s garderobom, foajeom s barom, gdje se aperitivom može premostiti vrijeme čekanja poslije porudžbe menija, uključujući i blagajnu - navedeno je u specifikaciji ponude.

Kada je riječ o hotelskom smještaju, budžet je nešto skromniji i iznosi 20.000 KM, a s obzirom na to da je u ponudi kao mjesto naveden Mostar, vjerovatno će ove usluge biti namijenjene gostima Grada.

Tri zvjezdice

Ova ponuda podrazumijeva kategorizaciju hotela s najmanje tri zvjezdice, smještaj u klimatiziranoj jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi, odnosno, noćenje s doručkom, a jedna od stavki odnosi se i na to da je neophodan sto za laptop te kozmetika za kupaonicu, ali i besplatan parking.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.