OBILJEŽAVANJA

Mladi Mostarci podjelom promotivnih materijala najavili manifestaciju "Uzor si mi, Poslaniče"

Izašli smo danas na ulicu da pronosimo radosne vijesti o poslaniku Muhamedu a.s, kazali su nam aktivisti

M. Smajkić

M. SMAJKIĆ

9.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Članovi Info-servisa za mlade, učenici Karađoz-begove medrese i članice odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Mostar danas su nakon džuma-namaza počeli s podjelom promotivnih materijala o važnosti mjeseca rebiu-l-evela, mjeseca u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik Muhamed a.s. 

Svim zainteresiranim prolaznicima, uz vedar osmijeh, dijelili su i program manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, karanfile, bedževe, olovke, radne bilježnice, prigodne tekstove, knjige, i druge prigodne poklone.    

Osim promocije islamskih načela i bitnosti slijeđenja Poslanika, jedan od ciljeva ovog neobičnog aktivizma je i promocija ustanova i udruženja koje svoj rad baziraju na islamskoj i bošnjačkoj tradiciji. Aktivista Info-servisa Aldin Hero smatra da je ovo dobra prilika da mladi ljudi izraze svoja osjećanja i da se na taj način pripreme za sutrašnjicu, jer, kako je kazao na mladima svijet ostaje.

- Izašli smo danas na ulicu da pronosimo radosne vijesti o poslaniku Muhamedu a.s. - kazala nam je Ruvejda Kaminić. Njoj pričinjava zadovoljstvo učestvovati u ovoj akciji jer se na taj način izdiže iznad svakodnevne monotonije istosti.

Učešće u ovoj akciji za Armina Mulasalihovića, učenika Medrese, znači mnogo jer je dobio priliku javno promovirati školu koju pohađa. 

- Ponosan sam da mogu na ovaj način izraziti ljubav prema Allahovom poslaniku - kazao nam je Armin.

Podjela promotivnih materijala planirana je do kasnih popodnevnih sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.