PANORAMA

Ekipa "Dnevnog avaza" uživala u ljepotama Prenja

Težak uspon i uvjeti su se na kraju isplatili, kao nagradu za naš napor i trud dobili smo prelijep pogled koji se pružao na sve strane

Prenj: Vrijeme nas je poslužilo. S. Ša.

S.Š.

20.11.2018

Protekle sedmice ekipa "Dnevnog avaza" uživala je na Prenju. Tokom svake posjete Prenju ostali smo očarani njegovom divljom ljepotom.

Jutro na Prenju je bilo hladno i maglovito, ali dovoljno da se oči nagledaju svih čari prirode. Sam dolazak na maleno prenjsko jezero, nazvano Jezerce, već na oko 1.600 metara nadmorske visine, mraz nam je nagovijestio dolazak zime.

Uspon na najveći hercegovački vrh Zelenu glavu bio je jako težak. Usprkos gustoj magli i jakoj sjevernoj buri, preko sajli kroz kamenjar uspjeli smo se popeti na krov Hercegovine. Težak uspon i uvjeti su se na kraju isplatili, kao nagradu za naš napor i trud dobili smo prelijep pogled koji se pružao na sve strane. Od Bjelašnice, Veleža, Čvrsnice, doline Tisovice, Lupoglava… Sve je to trajalo nekoliko minuta, sve je opet nestalo u magli, a to nas je podsjetilo kako priroda ipak ima svoj ritam kojem se moramo prilagoditi i igrati po njenim pravilima.

Po povratku u topli planinski dom Jezerce sa Zelene glave cijelim putem nas je pratilo sunce koje je poboljšavalo atmosferu. Nakon prespavane noći na Prenju, sunce nas je ujutro dočekalo svježinom koja definitivno vraća u život. Napunili smo baterije, puni smo pozitivne energije za sve izazove na životnom putu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.