MANIFESTACIJE

Mostar dobio svoju zimsku čaroliju

Želimo Evropi pokazati da to, uistinu, možemo i postati

Zimski grad. Avaz.ba

M.Sm.

2.12.2018

U gradu na Neretvi večeras je otvoren Zimski grad- Winterville. Tako je Mostar dobio svoju zimsku čaroliju, a svečanoj ceremoniji na Šetalištu prisustvovao je veliki broj građana.

Tako je ovu manifestaciju, koja će trajati sve do 5.januara naredne godine otvorenom proglasio Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

- Winterville je blagdansko vrijeme, koje želimo iskoristiti da sve građane dovedemo u ovaj centralni dio grada, jer cilj nam reurbanizacija Mostara. Nadasve želimo da se građani lijepo osjećaju, da imaju kulturne programe, da se mogu počastiti, popričati, i ugodno osjećati. Budući da je Mostar ušao u drugi krug kandidature za evropsku prijestonicu kulture, mi i na ovaj način, zajedno sa našim sugrađanima, želimo Evropi pokazati da to, uistinu, možemo i postati - rekao je Bešlić.

Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona ocijenio je da će Zimski grad svojim bogatim programom, kao i skorašnje otvaranje zimske sezone na Rujištu privući veliki broj turista.

Svečanost otvorenja kroz koje su Mostarce vodili glumci Ajla Hamzić i Bojan Beribaka, započela je nastupom Mostarskih mažoretkinja, a potom je mađioničar Stefano, razveselio najmlađe Mostarce. Za nastavak sjajne atmosfere pobrinuo se popularni splitski sastav TBF.

Inače, u narednih mjesec i po Mostarce će zabavaljati Zoster, Letu štuke, Elemental, Psihomodo Pop i brojni drugi bendovi, a u novogodišnju noć će ih uvesti S.A.R.S. i Zabranjeno pušenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.