HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Gimnastika se vratila u Konjic!

Školu gimnastike pokrenuo je magistar tjelesnog odgoja i sporta Adnan Džumhur . 50 djevojčica vrijedno trenira dva puta sedmično, a već su učestvovale na međunarodnom takmičenju u Sarajevu

S jednog od treninga škole gimnastike u Konjicu

M. ĆOSIĆ

7.12.2018

Konjic je grad izuzetno bogat i sportskim talentima, a zahvaljujući sportskim radnicima i entuzijastima u ovom gradu, djeluje veliki broj klubova koji mlade uče zdravom stilu života. 

Mladi talenti

Ipak, gimnastika je u poslijeratnom periodu bila tek želja pojedinih mladih talenata koji su prije godinu ponovo dobili priliku za vježbanje u ovoj oblasti.

Zahvaljujući, prije svega, magistru tjelesnog odgoja i sporta Adnanu Džumhuru, koji je u ovom gradu pokrenuo školu gimnastike, danas dva puta sedmično 50 djevojčica vrijedno trenira.

- Drago nam je da se gimnastika vratila u Konjic. Vrijedno radimo i već smo savladali osnovne elemente ovog sporta. Učestvovali smo i na 3. bh. gimestradi, međunarodnom takmičenju u Sarajevu. Gimnastika je zahtjevna sportska disciplina i potrebno je mnogo rada i upornosti da bi se postigli i rezultati. Mi imamo u planu da ova škola preraste i u klub, koji će, nadamo se, u budućnosti postići i dobre rezultate - istakao je Džumhur.

 U okviru škole u Konjicu trenira se isključivo sportska gimnastika i velika pažnja se posvećuje svakoj od polaznica škole.

Skupe sprave

- Tek smo na početku svog rada, a želja nam je da animiramo i ljude dobre volje da nam pomognu u nabavci sprava, koje su izuzetno skupe, a nedostaju nam kako bi kvalitetno radili s mladim bh. talentima u ovoj oblasti - ističe Džumhur.

Roditelji djevojčica koje su se odlučile za gimnastiku ističu da su veoma sretni što je u Konjicu otvorena škola u kojoj će se zasigurno pronaći i novi talenti.

 Rado treniraju  

- Volim gimnastiku. Uživam u svakom treningu. Obradovala sam se kada je otvorena ova škola u Konjicu i ne propuštam treninge - kazala nam je Naida Husić, sedmogodišnja Konjičanka.

Tara Puhalo, također, kaže da je gimnastika posebno zanimljiva.

- Sretna sam i rado treniram - kazala nam je Puhalo.


Konjičke gimnastičarke na takmičenju u Sarajevu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.