MOSTAR

Osnovci prodavali suvenire, božićne i novogodišnje ukrase te slatkiše

Zašto ne pokazati mladim Mostarcima te prve korake i mostove prijateljstva, kaže Kuštrić

S jučerašnjeg bazara na Šetalištu: Veliko interesiranje građana

M. SMAJKIĆ

20.12.2018

Šetalište u Mostaru, gdje se održava „Zimski grad-Winterville by Coca-Cola“, jučer je bilo mjesto susreta na stotine osnovaca mostarskih škola koje nastavu izvode po oba nastavna plana i programa.  

 Brojne delicije

Svi oni su zajedno učestvovali na Novogodišnjem bazaru, a zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima osigurali su bogatu ponudu različitih suvenira, božićnih i novogodišnjih ukrasa, ukusnih slanih i slatkih zalogajčića.

Nezaobilazna je bila i mostarska smokvara, delicija karakteristična za dijelove Hercegovine, koja je dominirala na bogatom štandu Četvrte osnovne škole.

- Posebno je zadovoljstvo vidjeti sve osnovne škole ovdje na Šetalištu, koje je uvijek predstavljalo puteve prijateljstva i ljubavi, pa zašto ne pokazati mladim Mostarcima te prve korake i mostove prijateljstva - kazala nam je Seada Kuštrić, direktorica ove škole.

Podsjetivši na to da krajem godine sve škole imaju svoje novogodišnje bazare, ona je kazala da je na ovaj način napravljen iskorak kao svojevrstan poklon svom gradu i njegovim građanima.

Slično nam je rekla i Darija Stojčić, direktorica OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, naglasivši da ova manifestacija ususret predstojećim blagdanima donosi ozračje dobrih odnosa, prijateljstva i pomoći drugim osobama.

Asija Kajtaz, učenica OŠ „Mujaga Komadina“, bila je sretna što se svi učenici dobro zabavljaju.

- Mi smo pripremili nekoliko vrsta kolača i zajedno smo izrađivale čestitke. Nadam se da ćemo sve prodati, ali najbitnije je da se svi dobro zabavljamo - poručila je ona.

 Ručni rad

Nikolina Marić iz OŠ „Marin Držić“ navela je da su se učenici potrudili da za bazar pripreme razne proizvode.

- Sve je ručni rad i sve smo izradili u školi, a veseli me što smo svi skupa ovdje, jer previše nam znače blagdani, a i druženje je predivno - istakla je Marić.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.