ČAPLJINA

Muškarac vozilom udario divljeg konja na Borovoj glavi

Vozač prošao bez povreda

Vozilom Peugeot udario divljeg konja. Ilustracija

-Ale Kamber

2.1.2019

U prva dva dana 2019. godine evidentirane su tri saobraćajne nesreće na području Livanjskog kantona, od kojih je na Borovoj glavi bila s većom materijalnom štetom, a ostale dvije (Livno i Tomislavgrad) s manjom štetom.

Na Borovoj Glavi je sinoć oko 2 sata 33-godišnjak iz Čapljine vozilom Peugeot udario u divljeg konja, pri čemu je na vozilu pričinjena veća materijalna šteta, dok je vozač prošao bez povreda, informacija je iz MUP-a LK. 

Nema informacija kakvo je zdravstveno stanje životinje, što će, vjerovatno, utvrditi nadležne inspekcije i udruženja koja brinu o ergeli divljih konja na visoravni Krug koji zimi često silaze na cestu u potrazi za solju.

U prva dva dana ove godine MUP LK evidentirana su i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, jedan u Bosanskom Grahovu kad je starija osoba pod utjecajem alkohola stvarala probleme u porodici i drugi u Drvaru, u ugostiteljskom objektu gdje je muškarac (22), pod utjecajem alkohola, fizički napao ženu (32) te je priveden i čeka se kriminalistička obrada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.