ZIMA

Zbog jake bure otkazan večerašnji let iz Zagreba za Mostar

Zoran Zadro na svojoj Facebook stranici naveo da će se sutra ujutro temperatura kretati od -1 do 1, a uz jak vjetar osjećaj će biti kao da je oko -10

Danas u Mostaru: Vjetar izazvao i nevolje

M.Sm.

3.1.2019

Zbog jakih udara bure na širem mostarskom području otkazan je večerašnji let iz Zagreba za Mostar. Također, neće biti leta ni sutra u jutarnjim satima iz Mostara za Zagreb. 

Kako nam je potvrđeno s Mostarskog aerodroma, odluku o tome je donijela ''Croatia Airlines'' zbog svojih sigurnosnih razloga i operativnih procedura.

Inače, zbog jake bure u Mostaru je danas bilo vrlo hladno. Iako su u 16 sati izmjerena dva Celzijeva stepena, zbog snažnog vjetra, dojam hladnoće je bio izrazito pojačan.

Tako je i neovisni prognostičar iz Mostara Zoran Zadro na svojoj Facebook stranici naveo da će se sutra ujutro temperatura kretati od -1 do 1, a uz jak vjetar osjećaj će biti kao da je oko -10 stepeni.

- U toku dana temperatura oko 1 ili 2, no uz jak vjetar osjećaj će biti kao da je -7 ili -8 - naveo je Zadro.

Bura je u pojedinim dijelovima grada, pogotovo u južnom, građanima donijela nevolje. Kod Fabrike duhana Mostar vjetar je polomio granje koje je oštetilo stakla na jednom parkiranom automobilu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.