MOSTAR

Akcija Mreže vijeća učenika HNK: Srednjoškolci donirali 729 paketića

Detalj s akcije. Avaz

Piše: M.Sm.

4.1.2019

Tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom "Jedan slatkiš, jedno dijete" održana je povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u organizaciji Mreže vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). 

U akciji, koja je trajala od 15. do 28. decembra, učestvovali su srednjoškolci iz čitavog Kantona, koji su prikupili 7.710 KM, od čega su kupili 729 paketića.

Također, kako su naveli organizatori, srednjoškolci su postavljali kartonske kutije u svoje škole u koje su učenici donirali slatkiše za novogodišnje paketiće.

Kutije su postavljene i u lokalne prodavnice uz poruku da građani koji tu kupuju ostave slatkiš ili grickalice, kako bi se priključili ovoj akciji i pokazali svoju humanost i pomogli.

- Cilj akcije je bio prikupljanje što više slatkiša i sredstava od kojih su srednjoškolci napravili simbolične paketiće i dijelili djeci koju žele da obraduju i razvesele. „Jedan slatkiš, jedno dijete“, još jedna je akcija koja pokazuje koliko Mreža može, koliku ljubav Mreža pruža. Ove godine Mreža vijeća učenika Hercegovačko - neretvanskog kantona je pokazala da se sklopom malih i složnih ruku može odraditi puno toga, a dokaz tome je ova akcija-poručila je Selma Turkić, predsjednica Mreže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.