MOSTAR

Održana svečana promocija 649 diplomanata Univerziteta „Džemal Bijedić“

Dekani osam fakulteta i voditelji četiri multidisciplinarna studija uručili 538 diploma za završen prvi i 111 diploma za završen drugi, odnosno master ciklus

M. Sm.

9.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U dvorani Univerzitetsko-sportsko-rekreativnog centra "Midhad Hujdur Hujka" u Mostaru danas je održana svečana promocija 649 diplomanata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, visokoškolske institucije koja obilježava 42 godine postojanja i rada. 

Tako su dekani osam fakulteta i voditelji četiri multidisciplinarna studija, koliko ih Univerzitet ima, uručili 538 diploma za završen prvi i 111 diploma za završen drugi, odnosno master ciklus.

Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić", najprije je čestitao diplomantima i njihovim porodicama, uz želju da što prije nađu posao.

- Također, želim i da pokušaju napraviti ovo društvo boljim nego što im ga mi ostavljamo. Tu će biti i njihov univerzitet da nastave svoj studij ovdje, da zadrže svoju vezu s nama kroz svoje cjeloživotno učenje ili različite projekte - kazao je rektor u svom obraćanju diplomantima.

Mnogi od njih će, kao Sandra Petrović, diplomantica Nastavničkog fakulteta, nastaviti školovanje.

- Upisala sam master, sutra idem u Italiju da radim master, pa se nadam da ću sljedeće godine ponovo biti ovdje kao magistar hemije – rekla je ona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.