USPJESI

Škola gimnastike prerasla u Gimnastički klub ''Zvjezdice''

Ovih dana se pripremaju za učešće na „Gimestradi“ u Sarajevu

Konjičke gimnastičarke s trenerom: Vrijedno rade. Avaz.ba

Piše: S. DŽAJIĆ

23.6.2019

Konjic je uvijek imao uspješne i talentirane sportiste u svim sportskim disciplinama, a nedavno je u ovom gradu osnovan i prvi poslijeratni Gimnastički klub Zvjezdice.

Veliko zalaganje

Osnivanju je prethodila Škola gimnastike, koju je prije dvije godine pokrenuo magistar sporta i tjelesnog odgoja Adnan Džumhur. Dodaje da je na putu do osnivanja kluba bilo određenih poteškoća, ali uz naporan rad i zalaganje te podršku roditelja uspjeli su formirati klub.

- Veoma sam zadovoljan što je Konjic, nakon toliko godina, ponovo dobio gimnastički klub. Prije rata smo imali izvrsne gimnastičare i nadam se da će i ovaj klub iznjedriti uspješne takmičare - kazao je Džumhur.

Prema riječima trenera Džumhura, postoji dobra baza talentiranih djevojčica, a od njihovog uloženog truda i redovnog vježbanja će zavisiti i budući rezultati.

- Djevojčice vježbaju u disciplinama dvovisinski razboj, parter, greda i preskok. Uvjeti za treniranje su trenutno zadovoljavajući, a jedino što nam od sprava nedostaje je dvovisinski razboj - kaže trener Džumhur, dodavši da to nadomjeste povremenim treningom u sportskoj dvorani FIS-a u Sarajevu.

Zvanična takmičenja

Konjičke gimnastičarke se ovih dana vrijedno pripremaju i za učešće na Festivalu gimnastike „Gimestrada“, koja će 22. juna biti održana u Sarajevu.

- Ovo će biti naše drugo učešće na ''Gimestradi'', ali ovog puta nastupamo kao klub, tako da smo veoma sretni zbog toga. Cilj nam je da od septembra počnemo i sa zvaničnim takmičenjima, kako u BiH tako i van njenih granica - dodao je trener Adnan Džumhur.

Uživaju u treninzima

Devetogodišnja Ena Macić gimnastiku trenira dvije godine.

- Sviđa mi se u klubu, jer volim gimnastiku i redovno dolazim na treninge - rekla nam je Macić.

I desetogodišnja Asja Ćorić uživa u gimnastici.

- Gledala sam na internetu kako druge djevojčice treniraju gimnastiku, pa sam poželjela da se i ja bavim ovim sportom. Pojedini elementi su teški, ali uspijevam ih savladati - kazala je Ćorić.

50 djevojčica uzrasta od 4 do 14 godina okuplja klub ''Zvjezdice''

2 puta sedmično treniraju sportsku gimnastiku, a podijeljene su u dvije grupe


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.