KONJIC

Rafting sezona pod upitnikom: Nastavljaju se radovi u gornjem toku rijeke Neretve

Kako objasniti gostima zašto je rijeka puna mulja

Piše: S. ŠABIĆ

26.7.2019

Neretva. S. Šabić

U prostorijama Organizacije sportskih ribolovaca općine Konjic završen je sastanak predstavnika Agencije za Jadranski sliv, Udruženja raftera s rijeke Neretve i ribolovaca.

Predstavnik Agencije za Jadranski sliv Anel Nurković, rukovodilac sektora za zaštitu od štetnog djelovanja voda, na sastanku je predočio sve potrebne dozvole za izvođenje radova na gornjem dijeli rijeke Neretve te upoznao prisutne da do obustave radova neće doći.

- Radovi na gornjem djelu Neretve u mjestu Lađanica kod Konjica izvodit će se po planu 60 radnih dana, ma da postoji mogućnost da se i ranije završe - kazao je na sastanku Nurković.

Federalno ministarstvo je još 2015. godine naložilo Agenciji za Jadranski sliv da o svim radovima u toku rijeke Neretve mora obavijestiti sve zainteresirane strane, između ostalog i Organizaciju sportskih ribolovaca općine Konjic, što ovaj put nije učinjeno.

Predsjednik Udruženja rafting klubova Samir Krivić je na sastanku kazao kako je nastavak rafting sezone na rijeci Neretvi pod upitnikom te naglasio da se od tog posla hrani na stotine porodica.

- Promocija raftinga na rijeci Neretvi je između ostalog i pitka rijeka Neretva tokom vožnje. Kako objasniti gostima zašto je Neretva puna mulja, kakvu poruku šaljemo u svijet - kazao je Krivić na sastanku.

Dok je sastanak trajao, kroz grad je prošlo još nekoliko teških građevinskih mašina koje su upućene u gornji sliv rijeke Neretve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.