FESTIVAL Najbolju riblju čorbu pripremili Najla i Tarik Repovac

Dodjelom nagrada završen „Konjic Food Fest 2019“

Prvo mjesto za najljepši štand pripalo Udruženju žena „Most“ iz Jablanice

S. Dž.
03.10.2019 20:16

Nagrađeni učenici pokazali zavidno umijeće u pripremanju pastrmke

Foto: S. Džajić

U Konjicu je danas proglašenjem pobjednika kulinarskih takmičenja i izborom najljepših štandova završen još jedan Festival hrane „Konjic Food Fest 2019“. 

Najbolju neretvansku pastrmku u kategoriji srednjih ugostiteljskih škola pripremili su učenici iz Vrnjačke Banje, Nikšića i Podgorice, koji su ravnopravno podijelili prvo mjesto, dok je pehar za najbolju ekipu otišao u ruke učenika iz Vrnjačke Banje. Drugo mjesto pripalo je učenicima Srednje škole Konjic, a treće njihovim vršnjacima iz Prijepolja.

U takmičenju građana u pripremanju riblje čorbe učestvovala su četiri para, a najviše umijeća pokazali su Najla i Tarik Repovac. Drugo mjesto osvojili su Fatima i Suad Džumhur, a treće je pripalo Nermini Zukić i Mirzi Veliću iz Jablanice.

Ove godine na Festivalu hrane u Konjicu prvo mjesto za najljepši štand je pripalo Udruženju žena „Most“ iz Jablanice, drugo mjesto je osvojio Elvedin Čorbo, a treće Razija i Nusret Boloban.

Komentari

NA VRH