MOSTAR

Potencijalni investitor za "Aluminij": "M. T. Abraham grupa" dostavila ponudu

Plan su prezentirali Vladi FBiH 17. oktobra, a u međuvremenu je o njihovoj ponudi detaljno upoznata i Uprava Društva

"Aluminij" Mostar: Podržavamo sva nastojanja da se omogući ponovno pokretanje proizvodnje. Arhiv

Piše: A. P. / Avaz.ba

29.10.2019

"Aluminij" d. d. Mostar izdao je danas saopćenje povodom ponude potencijalnog investitora "M. T. Abraham grupe" za ovu kompaniju, potvrdivši da je ovaj investitor jedini dostavio ponudu. 

- Očigledno je, dakle, da do ovog trenutka nisu pristizale nikakve druge ponude investitora osim njihove - saopćili su iz "Aluminija". 

”M. T. Abraham grupa” prezentirala je svoju ponudu Vladi FBiH 17. oktobra, a u međuvremenu je o njihovoj ponudi detaljno upoznata i Uprava "Aluminija".

- Uprava "Aluminija" podržava sva nastojanja potencijalnih investitora da se kroz konkretna i realna investicijska ulaganja omogući ponovno pokretanje proizvodnje i osigura održiv i stabilan koncept rada i razvoja "Aluminija". Uz nadu da će se uskoro nastaviti razgovori između ponuđača ”M. T. Abraham grupe” i Vlade Federacije BiH, želimo istaknuti kako je u međuvremenu u "Aluminiju" urađen najveći dio posla na planu restrukturiranja firme tako da bilo koji ozbiljan investitor može računati na ulazak u visokoprofesionalnu radnu sredinu, spremnu da odgovori svim potrebama - navodi se u saopćenju "Aluminija". 

Naglasili su i kako su se njihova predviđanja pokazala tačnim, da prestanak rada "Aluminija" nikome ne može donijeti bilo kakvo dobro. 

- Vidljivo je da su se problemi s kojima se suočio "Aluminij", itekako odrazili na našu bližu i daljnju okolinu. Ne slažemo se s analizama i ocjenama kako je prestanak rada "Aluminija" osigurao stabilizaciju elektroenergetskog sistema i stvorio uvjete za niže cijene struje za potrošače, jer to, naprosto, nije tačna računica nego je "Aluminij", naprotiv, godinama bio stabilizator sistema - dodaju iz "Aluminija". 

Saopćili su da bi se ponovnim podizanjem "Aluminija" na zdrave i čvrste noge uspostavio rast BDP-a, izvoza i svih drugih važnih parametara koji pokazuju ekonomsku snagu jednog društva.

- Time naš poziv na nastavak razgovora sa potencijalnim investitorima i naša nada u njihovo brzo i pozitivno okončanje dodatno dobivaju na značaju - zaključili su iz "Aluminija". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.