MOSTAR

Marnela Palameta najbolji je ljekar porodične medicine u HNK

Ovo je priznanje za sve naše porodične ljekare, koji se svakodnevno zalažu za svoje pacijente, rekla je dr. Palameta

S današnje ceremonije dodjele. Ž. Miličević

M. Smajkić

29.10.2019

Doktorica Marnela Palameta te medicinske sestre Branka Rosić i Kristina Antunović najbolji su tim porodične medicine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Tako je odlučio Zavod zdravstvenog osiguranja HNK na osnovu niza parametara, među kojima su ocjene i zadovoljstvo pacijenata.


Bolje stanje

Tim na čelu sa dr. Palametom dobio je najviše ocjene u konkurenciji od 70 timova, a na današnjoj ceremoniji uručenja ovog priznanja u prostorijama ZZO-a ona je  naglasila kako joj je izuzetno drago da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite.

- Posebno mi je, jasno, drago što je prepoznat značaj porodične medicine i vjerujem da je ovo priznanje za sve naše porodične ljekare, koji se svakodnevno zalažu za svoje pacijente - rekla je dr. Palameta.

Rade Bošnjak, direktor ZZO-a, ukazao je na činjenicu da je stanje iz godine u godinu, nakon što je dugo bila prisutna nezainteresiranost ljekara za porodičnu medicinu, sve bolje.


Strateški cilj

- Definitivno raste interes za porodičnu medicinu, a mi kao Zavod imamo kontinuiran strateški cilj jačanja primarne zdravstvene zaštite s naglaskom na porodičnu medicinu. U tom su smislu već nekoliko godina finansijskim planom Zavoda planirana nagradna sredstva za jačanje primarne zdravstvene zaštite, odnosno porodične medicine. Tako je za prošlu godinu izdvojeno 700.000 maraka, a ove godine 1.400.000 maraka - rekao je Bošnjak.


Novac za edukaciju

Direktoru Doma zdravlja Mariju Kordiću dodijeljena je novčana nagrada u iznosu od 2.000 maraka. Ova sredstva ustanova će moći utrošiti isključivo za edukacije tima porodične medicine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.