KONJIC Centar za hemodijalizu

Luka Rajić donirao novi aparat

Dijalizu obavlja 15 pacijenata

S.Dž.
09.12.2019 15:27

Vrijedna donacija stigla u pravi čas

Foto: S. Džajić

Centar za hemodijalizu pri Općoj bolnici Konjic ovih je dana dobio novi dijalizni aparat zahvaljujući poznatom Konjičaninu Luki Rajiću, uspješnom poduzetniku iz Švicarske. Aparat je stigao u pravi čas, kazala je dr. Indira Španja, specijalista interne medicine i voditelj Centra za hemodijalizu.

- Donacija je došla baš u trenutku kada se jedan od naših aparata pokvario, tako da smo odmah mogli uraditi zamjenu. Zahvaljujemo gospodinu Rajiću na ovoj vrijednoj donaciji, čime je još jednom pokazao svoju naklonost prema pacijentima i Centru, čiji rad pomaže od samog osnivanja - kazala je Španja.

Centar za hemodijalizu raspolaže s osam aparata na kojima dijalizu obavlja 15 pacijenata iz Konjica i Jablanice. Svi aparati, osim najnovijeg, prešli su više od 15.000 sati rada, tako da bi najmanje šest aparata trebalo u skorije vrijeme zamijeniti novim.

- Ministarstvo zdravstva HNK obećalo nam je donirati dva aparata, a uključeni smo i u projekt Islamske zejdnice u BiH i kuvajtske vlade, tako da se nadamo i njihovoj donaciji u 2020. godini - istakla je Španja.

Komentari

NA VRH