MOSTAR

Raznovrstan program i za najprobirljivije

Od Musale do Rondoa 37 kućica s bogatom ponudom

Posljednje pripreme za klizalište. Ž. Miličević

Piše: M. Smajkić

13.12.2019

Mostarski „Zimski grad“, koji je otvoren 1. decembra programskom cjelinom, Advent, ovog vikenda ulazi u svojevrsno finale pridruživanjem dva nova programa, Market i Magic.

Tako će sutra, kako je rečeno na pres-konferenciji, započeti Market u okviru kojeg će Mostarci, ali i svi njegovi posjetioci, imati cjelodnevnu i šaroliku zabavu na potezu od Trga Musala, preko Korza, Šetališta, pa sve do Rondoa.

Stari zanati

- Ove godine na tom potezu imamo 37 kućica. Veliki broj zainteresiranih smo imali na javnom pozivu za prijavu i nastojali smo svima izaći ususret. Jako široka lepeza ponude, od starih, tradicionalnih zanata do nakita, rukotvorina, kulinarskih proizvoda, kao i ugostiteljskih - rekla je Ivana Marić iz Službe za privredu Grada.

S jučerašnjeg pressa: Planirani brojni sadržaji. Ž. Miličević

Sanela Ćorić iz Službe za kulturu navela je da se programom Magic Zimski grad širi na još jednu lokaciju, a to je Gradski park, u kojem će biti otvoreno veliko klizalište i koje će obradovati najmlađe.

- Uz to, imat ćemo brojne kreativne radionice za djecu u saradnji s mostarskim umjetnicima. Svake godine se trudimo osmisliti sadržaje poučeni iskustvima iz prethodnih godina, ali i uvažavajući želje naših sugrađana, kao i onima kojima ćemo obogatiti turističku ponudu - navela je Ćorić.

Brojni muzičari

Neće izostati ni brojni muzički programi, jer, kako je naveo Mili Tiro iz Muzičkog centra „Pavarotti“, više od 30 svirača i grupa će prirediti svoje koncerte, a prvi je zakazan već sutra navečer na Musali.

- Pokušali smo udovoljiti svima, odnosno, svim pravcima, od popa, roka, bluza do džeza, ali i klasične muzike. Svi ti koncerti su i uvertira u doček Nove godine, kada ćemo 31. decembra u podne krenuti s Dječijom novom godinom, a potom u 20 sati navečer na platou iza Stare gimnazije počinje koncert grupe „Twist“, potom nastupaju istarski „Gustafi“, a nakon toga „Hladno pivo“. Sutradan navečer nastupaju „Mostar Big Band“ te grupa „Crvena jabuka“ - podsjetio je Tiro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.