MOSTAR U Pozorištu lutaka premijerno 16. januara

„O nježnosti“ Ines Pašić

Neverbalna predstava koja se prvi put izvodi u BiH

M. Sm.
13.01.2020 14:34

S današnjeg predstavljanja predstave

Foto: M. Smajkić

U Pozorištu lutaka Mostar uspjeli su, nakon što su godinama to pokušavali, napokon realizirati saradnju s Ines Pašić, rođenom Mostarkom, poznatom i priznatom teatarskom umjetnicom u cijelom svijetu, nagrađivanom rediteljkom, koja je u ovoj kući postavila komad „O nježnosti“.

Predstava će biti izvedena, potvrđeno je na današnjoj pres-konferenciji, u četvrtak, 16. januara, s početkom u 19 sati.

„O nježnosti“ je ostvarenje u kojem se glumci služe scenskim tehnikama kao što su tjelesne i ritmičke figure, pantomima te animacija predmeta, a ovakva neverbalna predstava se prvi put izvodi u BiH.

- „O nježnosti“ je veliko osvježenje ne samo za teatarski život Mostara nego i ovih prostora. Pozorište lutaka ovim dokazuje da je, zaista, predvodnik trendova u lutkarstvu u BiH i da je zaista kuća koja svojom repertoarskom politikom pokušava da prevaziđe granice koje su otprilike zadate. Ovom saradnjom nastavljamo niz kvalitetnih i nagrađivanih predstava koje posljednjih 10 godina imamo – kazao je Nedžad Maksumić, umjetnički direktor Pozorišta.

Pašić je kazala da joj je bilo prekrasno iskustvo raditi s troje mladih, talentiranih glumaca, a to su Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoj (Aksoy).

Komentari

NA VRH