AKTUELNO

Fondacija "Slipičević" iz Mostara dovela pitku vodu selima u Bangladešu

Pored niza humanitarnih akcija u BiH, ovo je dio međunarodnog rada

Bunar u Bangladešu. Fondacija "Slipčević"

Piše: M.Sm. / Avaz.ba

15.1.2020

Fondacija "Slipičević", koju je osnovao Mostarac Hari Slipičević, učestvovala je u humanitarnoj akciji kojom je u Bangladešu napravljeno 200 bunara sa svim potrebnim dodacima kako bi lokalno stanovništvo koje živi u iznimno sušnom području, imalo čistu i pitku vodu.   

Gradnjom bunara, kako je saopćeno iz Fondacije, osiguran je pristup vodi u selima čiji su stanovnici svakodnevno morali kilometrima ići do najbližeg izvora vode.


Bunar u Bangladešu. Facebook

Pored niza kontinuiranih humanitarnih akcija u Bosni i Hercegovini, akcija gradnje bunara u Bangladešu dio je međunarodnog rada Fondacije "Slipičević". 

Slipičević je akciju gradnje bunara posvetio svojim preminulim roditeljima Arifi i Nijazu Slipičeviću, čija imena stoje ispisana na jednom od bunara. 

- Nažalost, nama je teško shvatljivo koliko je još ljudi na svijetu u oskudici vode, nečega najosnovnijeg, bez čega čovjek ne može funkcionirati. Kad me partnerska organizacija pitala da li bih pomogao, bez razmišljanja sam pristao, jer je obaveza svih nas pomoći ljudima da imaju osnovne životne potrebe. Ovo mi, također, mnogo znači, jer sam imao priliku posvetiti ovu humanitarnu akciju svojim roditeljima – poručio je Hari Slipičević.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.