MOSTAR

Nastavak saradnje s fakultetima

Potpisivanjem sporazuma do razmjene iskustava i znanja

Vasilj, Tomić i Bošnjak potpisali sporazum. M. Smajkić

Piše: M. Sm.

28.1.2020

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Rade Bošnjak, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i dekan Fakulteta zdravstvenih studija Ivan Vasilj potpisali su danas u Mostaru Sporazum o saradnji u nastavnoj i stručnoj djelatnosti.

Sličan sporazum je potpisan lani između ZZO-a i Medicinskog fakulteta, a cilj ovakve saradnje, kako je to i jučer istaknuto, jeste razmjena znanja i iskustava.

Sporazum su potpisali direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK Rade Bošnjak i dekan Ivan Vasilj.

- U našoj nastavi imamo kolegije na dodiplomskom i master studiju koji su vezani za tematiku zdravstvenog osiguranja. Upravo kroz te kolegije tražimo aktivnu saradnju radnika i profesionalaca ZZO-a - izjavio je Vasilj.

Bošnjak je iskazao zadovoljstvo time što ustanova na čijem je čelu doprinosi praktičnoj nastavi na ova dva fakulteta Sveučilišta.

U planu je potpisivanje sporazuma i s Pravnim fakultetom, a potom će uslijediti razgovori i s predstavnicima Univerziteta „Džemal Bijedić“, s ciljem uspostave saradnje sa svim nastavnim jedinicama koje su povezane sa sistemom zdravstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.