UBORAK

Šest prijedloga za novu mostarsku deponiju

O kojim je lokacijama riječ, za sada je nepoznato

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

3.2.2020

Građani se okupili pred Vijećnicom - Avaz
Hujdur: Ozbiljan prisutp - Avaz
Građani se okupili pred Vijećnicom - Avaz
Građani se okupili pred Vijećnicom - Avaz
Građani se okupili pred Vijećnicom - Avaz

Današnji sastanak stručnog tima za iznalaženje nove lokacije za mostarsku deponiju, koji je održan u Gradskoj vijećnici, donio je konkretan pomak. 

Kako je novinarima kazao Omer Hujdur, jedan od predstavnika Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, na sastanku je izneseno, čak, šest prijedloga za novu lokaciju.

- Ovaj put se, zaista, ozbiljno pristupilo rješenju ovog problema. Očito i nadležni shvataju da je vremena sve manje jer, praktično, deponija "Uborak" može raditi, odnosno primati otpad još dva mjeseca. Sada će se, kako nam je rečeno, pokrenuti procedura u okviru koje će se sagledati, odnosno procijeniti koja je to najpovoljnija lokacija za buduću deponiju - kazao je Hujdur.

O kojim je lokacijama riječ, za sada je nepoznato, a sve su na području Mostara.

Iz Inicijative su poručili da će nastaviti vršiti pritisak na nadležne da do kraja ispune njihove zahtjeve koji se tiču zatvaranja deponije „Uborak“, njene sanacije i izmještanja na drugu lokaciju.

Također, građani koji su i danas tokom sastanka mirno protestirali ispred Gradske vijećnice poručili su da će svakog vikenda nastaviti mirno okupljanje pred „Uborkom“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.