OBRAZOVANJE

U Mostaru održana promocija 681 diplomanta i magistra struke

Manifestacija u dvorani USRC "Midhad Hujdur Hujka"

Piše: M.Sm. / Avaz.ba

8.2.2020

Detalj promocije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

U dvorani Univerzitetskog sportsko-rekreacijskog centra (USRC) "Midhad Hujdur Hujka" danas je održana svečana dodjela diploma studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Održana je promocija 681 diplomanta, od kojih su 522 dobila diplomu o završenom prvom ciklusu studija, a 159 diplome magistara struke koje su stekli u protekloj akademskoj godini.

Prigodnim govorom obratio im se rektor Univerziteta, prof. dr. Elvir Zlomušica, podsjetivši da ova visokoškolska institucija ovih dana nizom manifestacija obilježava svoju 43. godišnjicu postojanja.

Današnja manifestacija, naveo je, najvažnija je i najveća, a to što se promocija diplomanata održava zajedno, simbolizira, kako je istaknuo, jedinstvo i snagu integriranog, akreditiranog i reakreditiranog Univerziteta.

- Kolegice i kolege, vi ste uspješno okončali svoj studij, diplomirali ste i time pokazali da ste usvojili potrebna znanja i vještine. Danas se završava jedan od ciklusa u vašem obrazovanju i mi se iskreno nadamo da se ovim činom neće prekinuti vaša veza s Univerzitetom. Željeli bismo da ostanete vezani za naš Univerzitet, kao studenti drugog ciklusa ili doktorskog studija, partneri na različitim projektima ili kao učesnici u programima cjeloživotnog učenja radi unapređenja znanja, vještina i sposobnosti, čime se osigurava stalna interakcija između sve dinamičnijeg tržišta rada i Univerziteta - kazao je rektor Zlomušica.

Poželio im je i da što prije pronađu zaposlenje u struci za koju su se opredijelili i da u praksi uspješno primijene znanja i vještine koje su stekli kako bi na taj način, kako je naveo, doprinijeli privrednom, naučnom, kulturnom i obrazovnom životu sredine iz koje dolaze.

Jedna od diplomantica Nikolina Mučibabić, koja je svoju diplomu prvog ciklusa studija stekla na Odsjeku komunikologija Fakulteta humanističkih nauka, već je načinila naredni korak u svom akademskog obrazovanju, upisavši master studij.

- Sebe definitivno vidim u BiH i trudit ću se svim silama da pronađem posao, da budem primjer drugima, jer mislim da za sve nas ovdje ima prilika - poručila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.