MOSTAR

Privremeno se zabranjuje odlaganje otpada drugim općinama na „Uborku“

Ulaz u sanitarnu deponiju dopušta se samo zaposlenicima deponije i komunalnih preduzeća

Štab CZ: Naloženo pranje, dezinfekcija i deratizacija kontejnera. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

10.3.2020

U Mostaru je danas, pod predsjedanjem gradonačelnika Ljube Bešlića, održana sjednica Štaba civilne zaštite Grada Mostara

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o uvođenju sljedećih mjera:

1. Zbog situacije u Mostaru izazvane blokadom deponije ''Uborak'' i neodvoženja velikih količina komunalnog otpada na gradskim ulicama, privremeno se zabranjuje odlaganje komunalnog otpada iz drugih općina na sanitarnu deponiju „Uborak“.

2. Nalaže se svim gradskim komunalnim preduzećima da radnim danima rade non-stop, ali i u dane vikenda, a deponija „Uborak“ je dužna sav otpad prihvatiti u što kraćem roku kako bi se normaliziralo stanje u gradu.

3. Poslije izvršenog odvoza komunalnog otpada zadužuje se Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Mostar da, u saradnji i koordinaciji s komunalnim preduzećima, izvrši pranje kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad.


Štab CZ: Naloženi pranje, dezinfekcija i deratizacija kontejnera. M. Smajkić

4. Zadužuju se domovi zdravlja da, u koordinaciji s komunalnim poduzećima i PVJ, izvrše dezinfekciju i deratizaciju kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad.

5. Ulaz u sanitarnu deponiju ''Uborak'' dopušta se samo zaposlenicima Deponije i komunalnih poduzeća.

6. Štab civilne zaštite je detaljno upoznat s aktuelnim epidemiološkim stanjem te aktivnostima koje provode domovi zdravlja vezano uz epidemiju COVID-19 virusa, te nalaže istima da, u saradnji s federalnim i kantonalnim institucijama, poduzmu sve mjere u pravodobnom suzbijanju moguće epidemije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.