MOSTAR Štab civilne zaštite uveo brojne mjere

Privremeno se zabranjuje odlaganje otpada drugim općinama na „Uborku“

Ulaz u sanitarnu deponiju dopušta se samo zaposlenicima deponije i komunalnih preduzeća

M. Sm. / Avaz.ba
10.03.2020 16:29

Štab CZ: Naloženo pranje, dezinfekcija i deratizacija kontejnera

Foto: M. Smajkić

U Mostaru je danas, pod predsjedanjem gradonačelnika Ljube Bešlića, održana sjednica Štaba civilne zaštite Grada Mostara

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o uvođenju sljedećih mjera:

1. Zbog situacije u Mostaru izazvane blokadom deponije ''Uborak'' i neodvoženja velikih količina komunalnog otpada na gradskim ulicama, privremeno se zabranjuje odlaganje komunalnog otpada iz drugih općina na sanitarnu deponiju „Uborak“.

2. Nalaže se svim gradskim komunalnim preduzećima da radnim danima rade non-stop, ali i u dane vikenda, a deponija „Uborak“ je dužna sav otpad prihvatiti u što kraćem roku kako bi se normaliziralo stanje u gradu.

3. Poslije izvršenog odvoza komunalnog otpada zadužuje se Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Mostar da, u saradnji i koordinaciji s komunalnim preduzećima, izvrši pranje kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad.

  • Štab CZ: Naloženi pranje, dezinfekcija i deratizacija kontejnera
    Štab CZ: Naloženi pranje, dezinfekcija i deratizacija kontejnera Foto: M. Smajkić

4. Zadužuju se domovi zdravlja da, u koordinaciji s komunalnim poduzećima i PVJ, izvrše dezinfekciju i deratizaciju kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad.

5. Ulaz u sanitarnu deponiju ''Uborak'' dopušta se samo zaposlenicima Deponije i komunalnih poduzeća.

6. Štab civilne zaštite je detaljno upoznat s aktuelnim epidemiološkim stanjem te aktivnostima koje provode domovi zdravlja vezano uz epidemiju COVID-19 virusa, te nalaže istima da, u saradnji s federalnim i kantonalnim institucijama, poduzmu sve mjere u pravodobnom suzbijanju moguće epidemije.

Komentari

NA VRH