MOSTAR

I u HNK obustavljeni nastava, rad vrtića, svi događaji...

Tri osobe testirane, nalazi negativni

Klinika za infektivne bolesti: Tri osobe testirane, nalazi negativni. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

12.3.2020

Krizni štab Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjem sastanku je donio odluku o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove naredbe. 

Također, obustavljen je rad vrtića u trajanju od najmanje 15 dana. Obustavljeno je i održavanje svih kulturnih i sportskih događaja, kao i treninga na području HNK.

Iz Kriznog štaba su svim učenicima i studentima preporučili da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja.

Ova preporuke se, također, odnosi i na sve građane i strane državljane.



Klinika za infektivne bolesti: Tri osobe testirane, nalazi negativni. M. Smajkić

Kada je riječ o učenicima, odnosno, maloljetnim osobama, za provedbu ove odluke, kako je rečeno, odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici.

Stanovništvu HNK i stranim državljanima se preporučuje da se, s ciljem zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja, striktno pridržavaju svih preporuka kriznih štabova HNK i FBiH, kao i drugih nadležnih institucija.

Svim državljanima BiH iz HNK koji žive ili rade u zemljama pogođenim novim koronavirusom preporučuje se da ne dolaze u HNK. Također, stanovnicima HNK se preporučuje da ne putuju van BiH, posebno u zemlje pogođene novim koronavirusom.

Iz Kriznog štaba su istakli da su, u posljednja 24 sata, na COVID-19 testirana tri građanina HNK, a dobiveni nalazi su negativni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.