MOSTAR

Direktor "Igmana" Đahid Muratbegović u fazi oporavka

Nije zabilježeno nijedno kršenje rješenja o samoizolaciji

Muratbegović u fazi oporavka. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

3.4.2020

Primariju doktor Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK,  na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona kazao je da je tokom jučerašnjeg dana testirano 47 osoba, od kojih je ukupno 16 pozitivnih slučajeva. Trenutno se, kako je kazao, svi podaci unose u jednu bazu. Od ukupnog broja oboljelih,  60 posto je žena, a 40 posto muškaraca.

- Najveći broj oboljelih na 100.000 stanovnika je u Čitluku. Iz toga razloga sve svoje kapacitete usmjerili smo na Čitluk, kao što smo to uradili u Konjicu. Predložili smo niz restriktivnih mjera da im pomognemo kako bismo zaustavili širenje koronavirusa. Imamo krakove prema zapadnoj Hercegovini iz klastera Čitluk. Što se tiče Jablanice, svi su vezani za jedan klaster i jednu porodicu. Nemamo neku veliku opasnost kada je riječ o Jablanici - kazao je dr. Avdić  


Đahid Muratbegović. Bussines Magazine

Ustvrdio je da je Mostar prilično dobro pod nadzorom.

Prim. dr. Zoran Karlović, šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, rekao je da su u Klinici trenutno dva pacijenta na respiratoru, jedan na hemodijaliznom tretmanu te još jedan na terapiji kisikom.  

Đahid Muratbegović, direktor "Igmana", je, kako je naveo, u fazi oporavka.

Pero Ćiro Pavlović, portparol Vlade i Štaba civilne zaštite HNK, rekao je da su u protekla 24 sata izdata 54 rješenja o samoizolaciji. Nije zabilježeno nijedno kršenje rješenja o samoizolaciji, dok je zabilježeno 20 prekršilaca policijskog sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.