MOSTAR Saradnja FK Veleža i privrednika

Prvi dezinfekcioni tunel od „Rođenih“ za bolnicu

Nastojimo pomagati u ovom kriznom vremenu, kaže Hasić

M. Sm. / Avaz.ba

Tunel je izrađen u HP „Investingu“

Foto: Avaz


Uprava Fudbalskog kluba „Velež“, s predsjednikom Šemsudinom Hasićem na čelu, a u saradnji s mostarskim privrednicima danas su donirali prvi od pet dezinfekcionih tunela namijenjenih za zdravstvene ustanove u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u ukupnoj vrijednosti od 10.000 KM. Dezinfekcijske tunele su izradili u preduzeću „HP Investing“.

  • Dr. Guzin: Koristan poklon

    Dr. Guzin: Koristan poklon

    Foto: Avaz


Dezinfekcijske tunele su izradili u preduzeću „HP Investing“. Tako je prvi tunel doniran Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ i odmah nakon isporuke stavljen u funkciju.

Najbitniji faktor

- U ovom izazovu u borbi protiv koronavirusa, osim onih osnovnih preporuka i mjera, adekvatna i ispravna dezinfekcija predstavlja jedan od najbitnijih faktora u borbi protiv ove bolesti. Donacija je vrlo vrijedan i koristan poklon, na čemu smo izuzetno zahvalni - rekao je dr. Zlatko Guzin, direktor KB „Dr. Safet Mujić“.

  • Hasić: Nastojimo pomagati

    Hasić: Nastojimo pomagati

    Foto: Avaz


Dezinfekcijske tunele će dobiti Dom zdravlja Stari Grad, Hitna pomoć na Carini, Dom zdravlja Stolac, dok će odluka o petoj ustanovi biti donesena naknadno.

- „Velež“ je stabilan premijerligaš i ne možemo ograničiti svoje  interesiranje samo na sport. Mi smo privrednici ovog grada i države i pomažemo i nastojimo pomagati u funkcioniranju normalnog života u ovom kriznom vremenu - ističe Hasić.

Podrška dijaspore

Doktor Guzin se osvrnuo i na donaciju od 5.500 eura koje su prikupili Mostarci u dijaspori, a koji su se preko Facebooka organizirali na inicijativu Denijala Behrama.

- Uz materijalni aspekt te donacije, više nam to znači u moralnom smislu, jer 116 naših sugrađana se ujedinilo u toj plemenitoj nakani i to znači da naši Mostarci nisu zaboravili svoj grad. Od tog novca kupit ćemo zaštitnu opremu, ali i lijekove – rekao je dr. Guzin.

Više o temi Koronavirus

ZDRAVLJE U KUĆI
Razlika između gripe i korone

Više o:

Koronavirus Mostar
NA VRH

Podijeli članak na