KONJIC

Domu zdravlja donirali maske, čaršafe, komprese

Dio donacije je namijenjen i za područne ambulante

Piše: S. Dž. / Avaz. ba

11.5.2020

S dodjele značajne pomoći. S. Džajić

Udruženje „Žena za ženu“ uručilo je donaciju Domu zdravlja Konjic koja se sastoji od maski, čaršafa i kompresa. Ovu aktivnost članice Udruženja realizirale su tako što su dobiveni materijal za šivenje od organizacija NODAS, HELP i Ambasade Njemačke u BiH, a koji je nastavak projekta “Konjic u vezu“, preusmjerile za šivenje pamučnih čaršafa, kompresa i maski za sve odjele Doma zdravlja.

- Dio donacije je namijenjen i za područne ambulante u Glavatičevu, Bjelimićima, Čelebićima, Lisičićima i Buturović Polju - kazala je Lejla Halilović, predsjednica Udruženja „Žena za ženu“.

Direktorica Doma zdravlja dr. Jasminka Brkan-Hrvačić izrazila je zahvalnost Udruženju, ali i organizacijama NODAS i HELP.

- Ovo je za nas veoma vrijedna donacija i drago mi je da su se sjetili naše ustanove. Osim što su se članice Udruženja potrudile da sašiju čaršafe, one su na svakom izvezle i nazive odjela - istakla je Brkan-Hrvačić.

Predstavnik organizacija NODAS i HELP Bekir Omerbašić najavio je da će u narednom periodu Udruženju „Žena za ženu“ biti donirane još dvije šivaće mašine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.