KONJIC Pokrenuta akcija

Uređenje atletske staze

Za realizaciju potrebno 8.000 KM

Fena
  • Pozvali privrednike da daju svoj prilog

    Pozvali privrednike da daju svoj prilog

    Foto: Fena


Maratonac i humanista Mahir Mujić, zajedno s članovima Atletskog kluba „Pace“ iz Konjica, pokrenuo je akciju "Svi na stadion", čiji je cilj uređenje atletske staze na Gradskom stadionu.

Prva faza projekta je završena, druga treba uskoro krenuti, a u toku je akcija prikupljanja 8.000 maraka, koliko je potrebno za realizaciju projekta.

Nabavka boje

- Druga faza ovog projekta je markiranje atletske staze po kriterijima Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF), koje će izvesti ovlašteni izvođač radova „BauTechnik Leader  Sarajevo“, a ukupna vrijednost radova iznosi 8.000 maraka. Ovaj iznos sastoji se od cijene predračuna izvođača radova i cijene nabavke odgovarajuće boje - izjavio je Mujić.

On je pozvao sve građane i privrednike koji su u mogućnosti da daju svoj prilog kako bi se osigurali bolji uvjeti za treniranje i rekreativno trčanje.

Nastavak tradicije

Atletski klub „Pace“ početkom jula organizirat će utrku "Konjički virtuelni cener", odnosno manifestaciju Summer virtual fest.

- Na ovaj način nastavljamo tradiciju „Konjičkog cenera“, koji je bio najmasovniji sportski događaj u Konjicu. Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom i nedostatka vremena, kao i finansijskih sredstava, odlučili smo pratiti svjetski trend i prirediti virtuelnu utrku. Zamišljeno je da se na "Konjički virtuelni cener" može prijaviti svako u svijetu ko na dane kada bude trajao Summer virtual fest, a to je od 3. do 5. jula, istrči dionicu od 5 ili 10 kilometara - istakao je Mujić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na