IZLOŽBA U MOSTARU

Predstavljena djela 22 umjetnika

Naziv izložbe "Spone - Tehnika Stil Tematika"

Fena
05.07.2020 12:08
  • Djela se mogu pogledati tokom ljeta
    Djela se mogu pogledati tokom ljeta Foto: Fena

Izložba radova 22 umjetnika pod nazivom "Spone - Tehnika Stil Tematika" otvorena je u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Voditelj Galerije kraljice Katarine Dalibor Nikolić kazao je kako je osnova ove izložbe zbir radova mlađih autora koji su relativno nedavno darovali svoje radove fundusu galerije.

- Kad smo vidjeli koji su to radovi i koje su to estetike, svakom od njih smo vrlo jednostavno mogli pridružiti neki od radova starije generacije autora koji su svoje radove darovali u fundus prije možda 50-60 godina - kazao je Nikolić.

Istaknuo je kako svi radovi, iako su različiti i nastali u različitim vremenima, korespondiraju na jednom nivou i govore o nečemu istom. Izložba sadrži 23 rada i bit će otvorena tokom ljeta.

Autori umjetničkih djela koja su izložena su Peđa Milosavljević, Ivica Kraljević, Dalibor Nikolić, Milivoj Uzelac, Attilio Melato, Karlo Afan de Rivera, Mario Sunjić, Frnjo Likar, Tamara Grbavac, Mehmed Zaimović, Ernesto Markota, Mirko Kujačić, Matko Vekić, Kažimir Hraste, Mirjana Dražnjak Naletilić, Stevan Knežević, Antonio Zago, Josip Mijić, Giuseppe Granzo, Nina Acković, Tomislav Zovko i Gradimir Petrović.

Tagovi

Mostar Izložba

Komentari

NA VRH