NAKON ŠTO SU BILI POSTIGLI DOGOVOR

Iz Sindikata policije ustvrdili da ih je Vlada HNK izigrala

U februaru im obećali da će do sredine juna isplatiti 1,5 milion KM

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

8.7.2020

S ranijeg protesta. Arhiv Avaza

Iz Sindikata policije Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su ustvrdili da je Kantonalna vlada izigrala dogovor koji su o isplati pravosnažnih sudskih presuda postigli u februaru.

Kako su podsjetili, tada je dogovoreno da se najkasnije do sredine juna isplati 1,5 miliona KM duga za pravosnažne sudske presude, i to milion za vansudske nagodbe i 500.000 KM za redovna dugovanja.

Također, naveli su da je Kantonalna skupština, uprkos svim njihovim apelima, usvojila rebalans budžeta za ovu godinu „u kojem su sredstva za isplatu dugovanja po ovom osnovu umanjena za čak 75 posto“.

- Pošto smo svjedoci kontinuiranog povećanja iznosa sredstava predviđenih u budžetu koja se, pod krinkom ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa, usmjeravaju na račune Vladi bliskih poduzetnika, ukoliko se odmah ne pristupi realizaciji odluke Vlade od 19. februara, Sindikat policije će radi zaštite interesa i prava svojih članova preduzeti radikalnije mjere o kojima će odlučiti na sjednici Upravnog odbora koja će biti održana 8. jula - poručili su iz Sindikata policije HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.