URUČENA VRIJEDNA PRIZNANJA

Najbolji ljekar porodične medicine u HNK je dr. Melida Hasanagić

Priznanja uručena i članicama njenog tima medicinskim sestrama Šahziji Slipičević i Amri Đulić, uposlenicima Doma zdravlja „Stari grad“ Mosta

M. Sm. / Avaz.ba

Sa uručenja: Dr.Hasanagić i direktor

Foto: M. Smajkić


U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Mostaru, danas je drugu godinu za redom, upriličena dodjela priznanja najboljem ljekaru i najboljem timu porodične medicine u HNK za 2019./2020. godinu. 

Tako je ovo priznanje direktor ZZO-a Rade Bošnjak uručio prim.dr. Melidi Hasanagić, specijalisti porodične medicine i članicama njenog tima medicinskim sestrama Šahziji Slipičević i Amri Đulić, uposlenicima Doma zdravlja „Stari grad“ Mostar.

Marija Buhač, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo ZZO-a kazala je kako su ključni kriteriji po kojima je izvršen izbor najboljeg ljekara ostvareni rezultati rada i zadovoljstvo osiguranih osoba, odnosno pacijenata. Ukupno je 10 timova s područja HNK ostvarilo najbolje rezultate, a također, putem anonimne ankete ispitano je zadovoljstvo po 100 pacijenata svakog od 10 timova s najboljim rezultatima.

  • S današnje dodjele priznanja

    S današnje dodjele priznanja

    Foto: M. Smajkić


Također, u okviru ovog priznanja, Domu zdravlja „Stari grad“ Mostar pripala je novčana nagradu u iznosu od 2.000 KM, koju će ova zdravstvena ustanova moći utrošiti isključivo u svrhu edukacije tima porodične medicine kojem je dodijeljeno priznanje.

Bošnjak je naglasio da je sistem nagradnog plaćanja , kao i izbor najboljeg ljekara, koji je uveo ZZO HNK jedinstven u F BiH, dok je dr.Hasanagić, uz zahvalu na priznanju, kazala kako joj je drago da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebno porodične medicine. Također, dr. Hasanagić je istakla kako je ovo priznanje za nju najveće i najznačajnije priznanje koje je dobila u svom radu jer dolazi od osiguranika, kolega i Zavoda kao partnera s kojim svakodnevno surađuje.

Na uručenom priznanju i dodijeljenim sredstvima u ime direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar, dr. Edina Kapetanovića, i u svoje ime zahvalila se šefica Službe za porodičnu i opću medicinu, dr. Selma Burić – Vejzović. Ona je istaknula kako je ponosna na ustanovu iz koje dolazi i rezultate koje postiže, a ovo priznanje, rekla je, još je jedna potvrda da se rad i trud zaposlenika Doma zdravlja Stari Grad Mostar prepoznaju i vrednuju.

Hercegovačko-neretvanski kanton
Obilježena godišnjica stradanja antifašista Mostara

Više o temi Mostar

PRETRES U MOSTARU
U vikendici pronađeno 97 stabljika kanabisa

Više o:

Mostar HNK
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na