SPORTSKE IGRE U KONJICU

Mladi se takmičili i družili

Najuspješnije ekipe MNK „Pionir“ iz Jablanice i „Đe će ko“ iz Konjica

Mališani uživali u igri. S. Džajić

Piše: S. Džajić / Avaz.ba

11.8.2020

U Konjicu su danas održane BH Telecom Sportske igre mladih za dječake i djevojčice u malom nogometu u dvije kategorije: 2005. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi.

Kako je kazala Naida Abdulahović, PR Sportskih igara mladih, Konjic je jedan od nekoliko hercegovačkih gradova, čiji su mališani učestvovali u najvećem amaterskom sportskom takmičenju za djecu.

- U Konjicu su se djeca takmičala u malom nogometu i najviše umijeća u ovom sportu su pokazale ekipe MNK „Pionir“ iz Jablanice , koja je pobijedila u Poli Kupu,  kategorija 2009. godište i mlađi, dok je  ekipa „Đe će ko“ iz Konjica, pobijedila u Coca-Cola Kupu,  kategorija 2005. godište i mlađi. Njih sad očekuje polufinalni turnir u Mostaru, zajedno sa ostalim pobjednicima hercegovačkih gradova - kazala je Abdulahović.

Abdulahović: Očekuje ih polufinalni turnir. S. Džajić

Adis Elezović, trener u Univerzalnoj školi sporta „Bambino“ iz Konjica, je kazao da su ove godine učestvovali sa tri ekipe u kategoriji 2009.godište i mlađi.

- Najmanje je bitno ko će pobijediti, važnije je da se djeca druže i da na zabavan način provedu dan - naveo je Elezović.

Alma Karić, 11-godišnja djevojčica iz Jablanice, čija je ekipa pobjedila danas na Sportskim igrama mladih,rekla nam je da fudbal igra već pet godina.

- Željela sam da igram fudbal i treneri su me primili u klub.Poručila bih i drugim djevojčicama, ako im se sviđa ovaj sport, da pokušaju igrati - kazala je Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.