MOSTAR

Stari most osvijetljen zlatnom bojom u znak podrške djeci oboljeloj od raka

Kampanja je simbolično započela danas od 20.00 do 00.00 sati osvjetljenjem važnih građevina u gradovima koje će posjetiti ovog septembra

Stari most u Mostaru. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

1.9.2020

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, nizom aktivnosti u mjesecu septembru pod sloganom „Budi zlatan“.  

Kampanja je simbolično započela danas od 20.00 do 00.00 sati osvjetljenjem važnih građevina u gradovima koje će posjetiti ovog septembra i koji će se poslatiti u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka. Među njima je i Stari most u Mostaru.

Benjamin Špago, volonter i član grupe koja pomaže Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, ne tako davno, uspio je pobijediti leukemiju i potpuno ozdraviti.


Stari most u Mostaru. M. Smajkić

- Ovogodišnji simbol borbe protiv raka je zlatna vrpca, koju ćemo imati u svim većim bh. gradovima. Važno je da se govori o raku i da se shvati da ta borba nije bauk. Mladi svojim primjerima moraju motivisati djecu u ovoj borbi, a djeca moraju naučiti da je to bolest koju je moguće pobijediti i da života ima i nakon raka. Oboljeli od karcinoma nakon izliječenja se mogu školovati i potpuno normalno živjeti. Moja borba je trajala ukupno 25 mjeseci, od kojih je prvih sedam bilo bolničko, a kasnijih 18 – kućno liječenje. Borba ustvari i danas traje - rekao je ovaj hrabri mladić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.