HUMANISTA MAHIR MUJIĆ

Trka od Sarajeva do Mostara za liječenje Džemala Makana

Ovo je nešto najmanje što mogu uraditi za svog sugrađanina, kaže Mujić

Piše: S. Dž. / Avaz.ba

3.9.2020

Mujić: Trčat će 150 kilometara. S. Džajić

Humanista i sportista Mahir Mujić pokrenuo je novu humanitarnu akciju za pomoć Konjičaninu Džemalu Makanu, koji je prije dvije godine stradao u saobraćajnoj nesreći i trenutno se nalazi na liječenju u Turskoj. Mahir će humanitarnu trku početi u petak, u 3 sata ujutro ispred Sebilja na Baščaršiji, a završit će je, s pauzom u Konjicu pored Kamene ćuprije, u Mostaru, učestvujući na mostarskom polumaratonu.

- Ovo je nešto najmanje što mogu uraditi za svog sugrađanina. Želim da pomognem na način kako ja to najbolje radim, a to je prodajući kilometre, a jedan kilometar iznosi 50 KM. Trčat ću 150 kilometara i cilj je sakupiti 7.500 maraka. Do sada su se već javili ljudi iz zemlje i inozemstva koji su izrazili spremnost da kupe kilometre. Akcija će trajati do 11. septembra, a sav prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Džemala Makana - kazao je Mujić.

Na lokacijama Sebilj, Konjička ćuprija i Stari most u Mostaru će biti postavljene kutije Udruženja ''Pomozi.ba'' ispred kojih će volonteri dijeliti markice za svaku prikupljenu donaciju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.