MOSTAR

Kapetanović, Džiho i "Mostarske kiše" dobitnici nagrade "Nijaz Slipičević"

Tradicionalno se nagrađuju mlade osobe koje su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima

Dobitnici nagrade. PR

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

15.9.2020

Ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada „Nijaz Slipičević“, koja se tradicionalno dodjeljuje mladim osobama koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su glasali preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde.

Tako je prvu nagradu „Nijaz Slipičević“ i najveći broj glasova osvojila studentica FIT-a, Emina Kapetanović za izvrsne rezultate u polju informatičkih nauka, pobjedu na FIT Coding Challengeu i osmišljanje aplikacije koja pomaže osobama koje su doživjele moždani udar.

Druga nagrada ide u ruke mostarske karatašice Rijalde Džiho za svjetsku bronzu i evropsko srebro, istaknute rezultate u borilačkim sportovima i pronošenje sportske slave Mostara u svijetu.

osvojio je čuveni muzički kolektiv Mostarske kiše za kontinuiran rad sa mladima, odgajanje generacija muzičkih talenata i promociju muzičke kulture u Mostaru.

Fondacija Slipičević će i ove godine, po drugi put, dodijeliti plaketu Nijaz Slipičević kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete Nijaz Slipičević za 2020. bit će legenda skokova sa Starog Mosta Lorens Listo, za popularizaciju tradicije skokova sa Starog Mosta među mladima i očuvanje mostarske „laste“ kao brenda i stila koji simbolizira grad.

Svečanost dodjele nagrada bit će upriličena u nedjelju, 20.septembra, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu. Zbog situacije s pandemijom, ove godine će dodjela nagrada biti održana bez publike. Ipak, građani će moći pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević ( https://www.facebook.com/fondacijaslipicevic/ ).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.