SREDNJA ŠKOLA KONJIC

Izložba „Historija za sadašnjost“ o životu Ane Frank

Izložba se sastoji od 39 panela

Piše: S. Dž.

19.10.2020

S današnjeg otvaranja izložbe. S. Džajić

U Srednjoj školi Konjic otvorena je putujuća izložba Ane(Anne) Frank-„Historija za sadašnjost“ u okviru projekta „Historija, Istorija, Povijest-lekcije za danas“, a kojeg implementira Mreža zapadnog Balkana zajedno sa Fondacijom Konrad Adenauer i Kućom Ane Frank iz Nizozemske.

Izložba se sastoji od 32 panela na kojima je prikazan život Ane Frank i njene porodice, te sedam panela koji govore o historiji BiH u toku i nakon Drugog svjetskog rata.

- Konjic je 18. grad u kojem smo otvorili izložbu posvećenu Ani Frank, a koja je prvi put otvorena prije četiri godine u Mostaru.Do sada smo imali više od 200 učenika koji su bili vodiči na izložbi, te oko 20.000 posjetilaca.Ideja da organiziramo ovakvu izložbu je nastala iz želje da djeca na jedan drugačiji i interesantniji način nauče nešto novo o Drugom svjetskom ratu i o svemu što se dešavalo u tom periodu - kazala je Amina Čolaković, projektni koordinator Mreže zapadnog Balkana.

U ulozi vodiča bili su konjički srednjoškolci koji su posjetiocima prezentirali najzanimljivije dijelove iz života Ane Frank i njene porodice.Izložba će biti otvorena do 20.novembra u holu Srednje škole svakim radnim danom od 11 do 12 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.