NA BORAČKOM JEZERU

Okončano snimanje serije "Podrugljivci"

Premijerno prikazivanje planirano je za januar naredne godine

Piše: S. Dž.

27.10.2020

Kerić i Osmić: Interesantna ideja. Avaz

Na Boračkom jezeru je okončano snimanje prve web serije „Podrugljivci“ za mlade u Bosni i Hercegovini. Koproducent serije je Omladinska novinska asocijacija BiH, dok autorski tim čine rediteljica Nejra Latić-Hulusić, scenarista Anes Osmić i producent Vuk Vukanović. 

Prema riječima Azre Kerić, predsjednice Omladinske novinske asocijacije u BiH, serija se bavi suočavanjem mladih ljudi s prošlošću.

- Riječ je o drugoj generaciji koja nije direktno učestvovala u ratnim dešavanjima koja su poremetila život brojnih generacija na ovim prostorima, ali itekako osjete posljedice toga, kroz odnos svojih roditelja prema njima. Pripadnici te generacije se na jedan specifičan i drugačiji način pokušavaju suočiti s tim, a sve to je predstavljeno pomalo i na duhovit način - kazala je Kerić.

Ideja za snimanje jedne ovakve serije je potekla od scenariste Anesa Osmića.

- Osmić je kontaktirao Omladinsku novinsku asocijaciju da učestvujemo u realiziranju ove serije i da budemo koproducenti. Mi smo se rado odazvali, jer je i nama njegova ideja bila vrlo interesantna, nešto novo u našoj asocijaciji, a što je itekako potrebno i cjelokupnom društvu - istaknula je Kerić.

Premijerno prikazivanje serije trebalo bi biti u januaru naredne godine na YouTube kanalu istoimene serije.

Projekt je realiziran zahvaljujući podršci „Laboratorija mira“, organiziranog od Fondacije ''Mozaik'' iz Sarajeva i Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda, uz novčanu podršku Britanske ambasade u BIH i Fondacije ''Schuler Helfen Leben'' (SHL).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.