MOSTAR

Bh. blok koji čine SDP i Naša stranka počeo kampanju

Zalihić: Nadam se da ćemo na valu promjena u BiH i mi napraviti promjene u Mostaru

Koalicija „Bh. blok Mostar“. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

20.11.2020

Koalicija „Bh. blok Mostar“ koji čine SDP i Naša stranka danas su na Španskom trgu otvorili kampanju za predstojeće lokalne izbore u najvećem gradu na Neretvi koji će biti održani nakon 12 godina. 

Otvaranje kampanje „Bh.bloka“ podržalo je rukovodstvo ove dvije stranke, a posebni gosti su bili Srđan Mandić, novoizabrani načelnik sarajevske Općine Centar i Damir Šabanović, budući načelnik Jablanice.


Program sadrći pet cjelina

Arman Zalihić, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar i nosilac gradske liste, kazao je da će „Bh. blok“ voditi pozitivnu kampanju. 

- U Mostaru je svima jasno kakva je vlast bila, dvije nacionalne stranke, u proteklih 12 godina i mi građanima ne moramo govoriti o tome, jer to vide, čim izađu iz svojih kuća, stanova. Mi ćemo, dakle, govoriti o svojim programima, ali ne znači da nećemo drugačije, ukoliko oni krenu sa nekim svojim spinovima, nećemo odgovarati istinom - naveo je Zalihić.

Rekao je da njihov program sadrži pet cjelina, ekonomiju, infrastrukturu, socijalnu zaštitu, ekologiju i pitanje mladih, kulture i sporta, što će, iznio je, biti objavljeno na svim društvenim mrežama i internet stranicama SDP-a i Naše stranke.

- Naš je cilj da u Mostaru prvih 100 dana nakon izbora, a to su nam prioriteti, očistimo grad u najbržem mogućem roku, promijenimo nezakonitu sistematizaciju Gradske uprave i da pripremimo plan reforme javnih preduzeća. Korz godinu dana mislim d amoramo otpočeti sa nekim kapitalnim projektima koji se nalaze koji se nalaze u našim programima , a to je nastavak izgradnje sportske dvorane u Centru 2, rekonstrukcija kupališta na Buni, rekonstrukcija glavnih gradskih saobraćajnica i drugoga što se nalazi u našem programu. Nadamo se da ćemo na valu promjena u BiH mi u Mostaru napraviti promjene i da će Mostar napokon dobiti vlast kakvu zaslužuje i da će Mostar postati jedan moderan, evropski, tolerantan grad-rekao je Zalihić.

Velika pobjeda

Novinarima se obratio i Mandić koji je rekao da je Sarajevo prije tri dana odnijelo veliku pobjedu.  

- S tom energijom dolazim u Mostar na otvaranje kampanje, simbolično, a u narednih mjesec i vrlo praktično bit ćemo tu da ovu priču iz Sarajeva prenesemo u Mostar. Želim napomenuti da zahvaljujući našoj Irmi Baraliji, a ne sporazumu Čović - Izetbegović, Mostar dobio izbore, posebno mi je drago da smo zajedno tu i da pokažemo da Mostar, osim Sarajeva može bolje i može drugačije - rekao je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.