DOM ZDRAVLJA U STOCU

Nakon 22 godine u novom objektu

Ovo je veliki iskorak u našem djelovanju, kazao je dr. Boloban

Piše: M. Sm.

26.11.2020

Pacijenti će sada imati bolje usluge. Avaz

Nakon 22 godine rada u neuvjetnim prostorijama jedne privatne kuće, Dom zdravlja Stolac Uzinovići ima novoizgrađeni vlastiti objekt, koji je zbog situacije s koronavirusom na skromnoj svečanosti i otvoren.

Prema riječima dr. Alisa Bolobana, direktora ove zdravstvene ustanove, ovo je veliki iskorak, jer će na ovoj način uslijediti poboljšanje kvaliteta usluge s nivoa primarne zdravstvene zaštite, ali i proširenje usluga koje pružaju svojim pacijentima.

- Zaista sam sretan i ponosan što smo, naravno, uz pomoć naših donatora, smogli snagu i energiju da izgradimo novi objekt na radost svih Stočana, naših pacijenata. Pogotovo nam je važno što u ovoj situaciji s koronavirusom možemo adekvatnije odgovoriti na sve izazove koji su pred nama - rekao nam je dr. Boloban.

Ovaj dom zdravlja pruža sve usluge porodične medicine, a u planu je razvoj ostalih dijagnostičkih procedura, za što će biti neophodna oprema, ali i medicinski kadar.

Vrijednost projekta, odnosno izgradnja i opremanje, procjenjuje se na milion KM. Najveći donatori su Republika Turska i Turski vojni bataljon u BiH, ali su značajnu podršku dali brojni Stočani raseljeni širom svijeta, kao i iz cijele BiH, te prijatelji ovog grada na Bregavi.

Dom zdravlja Stolac Uzinovići inače je formiran neposredno nakon rata, s prvim povratkom stolačkih Bošnjaka u ovaj grad.

Nakon više od dvije decenije djelovanja iz ove zdravstvene ustanove s ponosom ističu da su njihovi pacijenti svi Stočani, ali i stanovnici susjednih općina iz oba bh. entiteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.