POSJETE

Mostarski muftija: Važno je da se nastavimo odgovorno ponašati

Ef.dedović posjetio Kantonalnu bolnicu "Dr.Safet Mujić"

Ef.Dedović i dr.Guzin. Muftijstvo

Piše: M.Sm.

8.12.2020

Mostarski muftija, Salem ef. Dedović posjetio je Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, saopćeno je iz Mostarskog muftijstva.

U razgovoru sa direktorom ove bolnice, prim. dr. Zlatkom Guzinom još jednom je izrazio punu zahvalnost i podršku menadžmentu i osoblju koji ulažu velike napore u očuvanju zdravlja građana Mostara.

- Svi uposlenici bolnice zaslužuju naše poštovanje, poštovanje šire društvene zajednice u ovom vremenu kada smo upućeni jedni na druge i kada moramo saosjećati i biti solidarni jedni sa drugima - kazao je muftija.

Saradnja Islamske zajednice u Mostaru sa Kantonalom bolnicom, podsjetio je, intenzivirana je početkom pandemije izazvane koronavirusom, a današnja posjeta je samo jedan u nizu prijateljskih susreta organiziranog s ciljem sagledavanja kompletne zdravstvene situacije u Gradu Mostaru.

- Islamska zajednica je vrlo odgovorna društvena struktura koja je pažljivo slušala i uvažavala savjete struke da bismo zajednički doprinijeli zajedničkoj borbi i dakako da je važno da se nastavimo odgovorno ponašati kako bi sačuvali zdravlje svih građana - istakao je muftija.


Muftija razgovaro s direktorom Bolnice. Muftijstvo

Ova posjeta je, kako je rečeno, i svojevrstan apel svim društvenim strukturama i pojedincima da se odgovorno ponašanju u ovim vremenima kušnje.

-Svi moramo činiti što je u našoj moći, bez opuštanja i neogovornog ponašanja. Bolnica i zdravstveni radnici imaju svoje kapacitete i mi ne smijemo doći u situaciju da ti kapaciteti budu preopterećeni. Mi smo u Islamskoj zajendici svojim radom, apelima pokazali odgovornost i molimo sugađane da situaciju shvate krajnje ozbiljno i da u ovom vremenu svi učinimo što je do nas i da budemo na usluzi zdravstvenim radnicima- poručio je ef. Dedović.

Dr.Guzin se zahvalio muftiji na stalnom interesiranju za zdravstvene prilike u Mostaru i široj regiji te na podršci bolnici za vrijeme pandemije.

-Od početka pandemije Mostarsko muftijstvo je organiziralo akcije pomoći u lijekovima i zaštitnoj opremi. Uprkos vrlo teškoj epidemiološkoj situaciji u Kantonu i činjenici da je znatan broj osoblja bio izložen infekciji Covid -19, velikim trudom i zalaganjem svih zaposlenih za sada uspjevamo odgovoriti zadatku u ovim specifičnim okolnostima , naravno,i uz usku saradnju sa svim drugim zdravstvenim ustanovama u našem Kantonu-kazao je dr. Guzin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.