KOALICIJA ZA MOSTAR

Najavljene velike investicije u Hercegovini

Federalni premijer održao sastanak s predstavnicima "Koalicije za Mostar2020"

Obišao Vjetropark Podveležje. M.Smajkić

Piše: M.Sm.

11.12.2020

Federalni premijer, Fadil Novalić danas je održao sastanak s predstavnicima „Koalicije za Mostar 2020“.

Uoči sastanka, Novalić je obišao Vjetropark Podveležje iznad Mostara, gdje „Elektroprivreda BiH“ planira novu investiciju, solarnu elektranu.

Govoreći o planiranim investicijama, Novalić je podsjetio na to da sljedeće godine započinje izgradnja tunela Prenj na autocesti koridora 5C, ali i drugih dionica na jugu naše zemlje.

-Radimo, praktično, zadnje pripreme na zatvaranju finansijske konstrukcije u vrijednosti od milijardu eura, a uz to, planirali smo u Mostaru i fabriku iz oblasti namjenske industrije ,kao i razvoj turističkih kapaciteta, gdje ćemo već sljedeće sedmice imati posjetu visoke delegacije iz Katara-rekao je Novalić.


Sa sastanka s predstavnicima Koalicije. M.Smajkić

Ocijenio je da Mostar najvažniji za ukupne odnose u Federaciji BiH.

-Odavde se generišu i dobri i, eventualno, neki poremećaji u političkim odnosima u BiH i ta ravnoteža nas zanima, jer ona znači ravnotežu BiH. Mi bismo željeli da nova ravnoteža bude plod izbora volje građana , a ne političkih dogovora i kompromisa. Sretni smo da Mostar napokon može birati, ali je, također, važno i ko će držati dirigentsku palicu kako bi ovaj grad krenuo naprijed-kazao je Novalić.

Nakon sastanka, dr.Zlatko Guzin, nosilac gradske liste Koalicije je izjavio da su planovi koje je Novalić naveo u smislu mogućnosti investicionih ulaganja potvrda onoga što Koalicija zagovara.

-Mostar, definitivno, ima položaj i ogromne komparativne vrijednosti, ali smo izgubili puno vremena i, stoga, buduće Gradsko vijeće i gradonačelnik trebaju biti na istom fonu i raditi za dobrobit svih građana Mostara i kako bi što prije krenuli sa realizacijom ovih investicija- rekao je dr.Guzin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.